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Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha : |
03/05/2018 |
Actualizado : |
03/05/2018 |
Tipo de producción científica : |
Documentos |
Autor : |
CASTRO, M.; VÁZQUEZ, D.; MORALES, M.; CASTRO, B. |
Afiliación : |
MARINA CASTRO DERENYI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DANIEL VÁZQUEZ PEYRONEL, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; MARIA XIMENA MORALES LORENZONI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; BEATRIZ YANET CASTRO ALVARADO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
4. Resultados experimentales. |
Fecha de publicación : |
2018 |
Fuente / Imprenta : |
In: Resultados experimentales de la evaluación nacional de cultivares de trigo calidad industrial: período 2017. La Estanzuela (UY): INIA; INASE, 2018. |
Páginas : |
p. 11-36. |
Idioma : |
Español |
Notas : |
Editado por el Equipo de Evaluación de Cultivares. Impreso por Unidad de Comunicación y Transferencia de Tecnología, INIA La Estanzuela. Convenio INASE-INIA. |
Palabras claves : |
DUREZAS; EXTRACCIÓN % DE CULTIVARES DE TRIGO; FALLING NUMBER; GLUTEN; ÍNDICE CALIDAD PANADERA (ICP); PESO DE MIL GRANOS; PESO HECTOLÍTRICO; PROTEÍNA; VALORES ALVEOGRÁFICOS; VALORES MIXOGRÁFICOS. |
Thesagro : |
EVALUACION DE CULTIVARES; TRIGO. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
URL : |
http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/9437/1/Publicacion-Trigo-CALIDAD-2018-periodo-2017.p.11-36-Castro-et-al.pdf
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Marc : |
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Registro original : |
INIA La Estanzuela (LE) |
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Cutter
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Registro
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Volumen
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Estado
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| Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA La Estanzuela. Por información adicional contacte bib_le@inia.org.uy. |
Registro completo
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Biblioteca (s) : |
INIA La Estanzuela. |
Fecha actual : |
21/02/2014 |
Actualizado : |
27/11/2019 |
Tipo de producción científica : |
Artículos en Revistas Indexadas Internacionales |
Circulación / Nivel : |
B - 5 |
Autor : |
COZZOLINO, D.; FASSIO, A.; GIMÉNEZ, A. |
Afiliación : |
DANIEL COZZOLINO GÓMEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ALBERTO SANTIAGO FASSIO ARAUJO, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; AGUSTIN EDUARDO GIMÉNEZ FUREST, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay. |
Título : |
The use of near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) to predict the composition of whole maize plants. |
Fecha de publicación : |
2001 |
Fuente / Imprenta : |
Journal of the Science of Food and Agriculture, 1 January 2001, Volume 81, Issue 1, Pages 142-146 |
DOI : |
10.1002/1097-0010(20010101)81:1<142::AID-JSFA790>3.0.CO;2-I |
Idioma : |
Inglés |
Contenido : |
Abstract: Near-infrared reØectance spectroscopy (NIRS) was used to predict the chemical composition of whole maize plants (Zea mays
L) in breeding programmes at INIA La Estanzuela, Uruguay.Four hundred samples (n= 400) were scanned from 400 to 2500 nm in an NIRS 6500 monochromator
(NIRSystems, Silver Spring, MD, USA). ModiÆed partial least squares (MPLS) regression was applied to scatter-corrected spectra (SNV and detrend). Calibration models for NIRS measurements gave multivariate correlation coefÆcients of determination (R2 ) and standard errors of cross-validation
(SECV) of 0.72 (SECV 9.5), 0.96 (SECV 7.7), 0.98 (SECV 16.5), 0.96 (SECV 34.3), 0.98 (SECV 17.8) and 0.98 (SECV 6.1) for dry matter (DM), crude protein (CP), acid detergent Æbre (ADF), neutral detergent Æbre (NDF), in vitro organic matter digestibility (IVOMD) and ash in g kg ?1 on a dry weight
basis respectively. This paper shows the potential of NIRS to predict the chemical composition of whole maize plants as a routine method in breeding programmes and for farmer advice. |
Palabras claves : |
ACID DETERGENT FIBRE; CRUDE PROTEIN; NEAR-INFRARED SPECTROSCOPY; WHOLE MAIZE. |
Thesagro : |
MAIZ; NIRS. |
Asunto categoría : |
F01 Cultivo |
Marc : |
LEADER 01858naa a2200229 a 4500 001 1048018 005 2019-11-27 008 2001 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1002/1097-0010(20010101)81:1<142::AID-JSFA790>3.0.CO;2-I$2DOI 100 1 $aCOZZOLINO, D. 245 $aThe use of near-infrared reflectance spectroscopy (NIRS) to predict the composition of whole maize plants.$h[electronic resource] 260 $c2001 520 $aAbstract: Near-infrared reØectance spectroscopy (NIRS) was used to predict the chemical composition of whole maize plants (Zea mays L) in breeding programmes at INIA La Estanzuela, Uruguay.Four hundred samples (n= 400) were scanned from 400 to 2500 nm in an NIRS 6500 monochromator (NIRSystems, Silver Spring, MD, USA). ModiÆed partial least squares (MPLS) regression was applied to scatter-corrected spectra (SNV and detrend). Calibration models for NIRS measurements gave multivariate correlation coefÆcients of determination (R2 ) and standard errors of cross-validation (SECV) of 0.72 (SECV 9.5), 0.96 (SECV 7.7), 0.98 (SECV 16.5), 0.96 (SECV 34.3), 0.98 (SECV 17.8) and 0.98 (SECV 6.1) for dry matter (DM), crude protein (CP), acid detergent Æbre (ADF), neutral detergent Æbre (NDF), in vitro organic matter digestibility (IVOMD) and ash in g kg ?1 on a dry weight basis respectively. This paper shows the potential of NIRS to predict the chemical composition of whole maize plants as a routine method in breeding programmes and for farmer advice. 650 $aMAIZ 650 $aNIRS 653 $aACID DETERGENT FIBRE 653 $aCRUDE PROTEIN 653 $aNEAR-INFRARED SPECTROSCOPY 653 $aWHOLE MAIZE 700 1 $aFASSIO, A. 700 1 $aGIMÉNEZ, A. 773 $tJournal of the Science of Food and Agriculture, 1 January 2001, Volume 81, Issue 1, Pages 142-146
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